PRVA EDUKACIJA O SKLOPU PROJEKTA “STOP RODNO UVJETOVANOM NASILJU”

Informacije   |   07.04.2022.
PRVA EDUKACIJA O SKLOPU PROJEKTA “STOP RODNO UVJETOVANOM NASILJU”

U sklopu projekta “Stop rodno uvjetovanom nasilju” koji je financiran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (kroz financijske mehanizme EGP-a) dana 6.4.2022. godine održana je prva edukacija.

Na početku edukacije izvoditeljica aktivnosti, Marina Stubičar, održala je uvodni govor u  kojem je prezentirala rad Udruge  te aktivnosti koje se provode u sklopu projekta “Stop rodno uvjetovanom nasilju”

Projektom doprinosimo vidljivosti problema rodno uvjetovanog nasilja te zagovaramo učinkovitu i sustavnu prevenciju nasilja u vezama kroz različite aktivnosti koje uključuju rad sa studentima u 5 županija na području Slavonije – regije koja se u posljednjem desetljeću prepoznaje kroz obilježja depopulacije, nezaposlenosti i nerazvijenosti što dodatno doprinosi problemu ekonomske nesamostalnosti žena i porastu fenomena ekonomskog nasilja nad ženama od strane njihovih partnera. Također, projekt je usmjeren na dekonstruiranje rodnih stereotipa i stavova vezanih uz rodno uvjetovano nasilje, a kroz različite projektne aktivnosti ukazat ćemo na važnost odupiranja patrijarhalnim normama i vršnjačkom pritisku.

Edukaciju je vodila magistra psihologije Nives Ivoš koja je uz teorijski dio govorila i primjere iz prakse te na taj način bolje doprijela do studenata koji su sudjelovali.  

Teme koje su obrađene tijekom predavanja:

  1. Pojam rodno uvjetovanog nasilja
  2. Povijest nasilja I vrste nasilja
  3. Zakonske odredbe
  4. S čime se suočavaju žrtve nasilja I zašto ostaju u takvim odnosima
  5. Najčešći razlozi nasilnog ponašanja
  6. Što su to zdravi odnosi
  7. Informacije kako I kome prijaviti nasilje

 

Nositelj projekta: Informativno pravni centar

Partneri:

- Udruga za podršku žrtvama i svjedocima

- Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”

- S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja

 

Razdoblje provedbe projekta: 01.10.2021. – 30.09.2022.

U suradnji sa organizacijama iz država darovateljica (Island, Lihtejnštajn i Norveška). Ukupna vrijednost projekta: 15.000,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Kontakt osoba za više informacija: Nataša Kovačević, Mirela Jambrović, Nina Marjanović

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.